Страните не трябва да спират употребата на ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca заради

...
Страните не трябва да спират употребата на ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca заради
Коментари Харесай

Говорител на СЗО: Ваксината на `АстраЗенека` е отлична |

Страните не би трябвало да стопират използването на ваксината против COVID-19 на AstraZeneca заради опасенията, че тя предизвиква кръвни съсиреци, защото не е потвърдено. Това съобщи представителят на Световната здравна организация Маргарет Харис, представен от Би Би Си.  

" Не е открита връзка сред имунизацията и здравословните проблеми, за които се оповестява ", посочи той по-рано през днешния ден. 

Харис означи, че СЗО е почнала следствие на случаите и всички въпроси, свързани с сигурността, като добави, че това е " отлична ваксина " и би трябвало да продължи да се употребява.

Близо 5 млн. европейци към този момент са получили доза от имунизацията на " АстраЗенека ", като на територията на Европейски Съюз има докладвани към 30 случая на формиране на тромбози измежду ваксинираните. 

Австрия спря партида от имунизациите на " АстраЗенека " поради докладван смъртен случай след имунизация, породен от белодробна емболия. Впоследствие и други европейски страни, измежду които и България, взеха решение да спрат нейното потребление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР